Bliv projektmedarbejder og fremme inklusion gennem idræt i Aabenraa kommune

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Brænder du for at skabe inkluderende fællesskaber gennem idræt? Vil du være med til at gøre en forskel for voksne borgere på socialområdet i Aabenraa Kommune og styrke deres muligheder for at deltage i det almene idræts- og foreningsliv? Så læs videre! – måske er du vores nye projektmedarbejder til projektet "Med på Holdet".

Om projektet "Med På Holdet"
Byrådet i Aabenraa Kommune har afsat midler til det nye idrætsprojekt: Med På Holdet.
Formålet med projektet er at styrke sundheden og fællesskabet og inkludere borgerne fra det specialiserede voksenområde i det almene idræts- og foreningsliv i Aabenraa Kommune.
Projektets målgruppe er borgere over 18 år med funktionsnedsættelse, som modtager socialpædagogisk støtte i form af bostøtte eller bostedstilbud. Der kan være tale om forskellige typer funktionsnedsættelse f.eks. udviklingshæmning, hjerneskade, autisme, og psykiske lidelser. Der er aktuelt afsat midler til en etårig periode.
Med det nye initiativ ønsker vi at nedtone det sprog, der skaber afstand og istedet kickstarte et nyt fælles sprog, hvor vi taler om et ’inkluderet socialområde’, hvor borgeren er "med på holdet" og deltager aktivt i det omgivende samfunds tilbud og muligheder, og hvor det almene idræts- og foreningsliv vækster og vokser, fordi nye målgrupper tager del i tilbuddene både som idrætsudøvere og som frivilligeVi har i kommunen et stærkt foreningsliv med ca. 160 klubber og idrætsforeninger, og dermed gode muligheder for, at alle borgere kan være med i sunde fællesskaber.

Om jobbet
Som idrætsfaglig projektmedarbejder bliver du en del af socialområdet i Aabenraa Kommune. Socialområdet omfatter de fire centerområder: Bo & Aktivitet, Center for Hjerneskade & Beskæftigelse, Autismecenter Syd, samt Center for Socialpsykiatri og Rusmiddel. Centrene tilbyder bosteder, socialpædagogisk støtte til borgere i eget hjem, beskyttet beskæftigelse og værestedstilbud og har tilsammen mere end 700 medarbejdere, som dagligt støtter over 1.200 borgere med funktionsnedsættelse. Du har reference direkte til socialchefen og samarbejder med alle centerområder. En vigtig del af dit arbejde er at være opsøgende og samskabende. Du har i høj grad din gang ude blandt borgerne, men får også mulighed for kontorplads efter behov på rådhuset.

Dine opgaver
Der er en høj grad af selvstændighed i stillingen. Det er vigtigt, at du er proaktiv, opsøgende og relationsskabende, og at du har evner og lyst til selv at tilrettelægge dine opgaver med sparring fra socialchefen. Det betyder ligeledes, at du er projektet, da der endnu ikke er etableret en ramme udover projektpitchet. Derfor er det vigtigt, du kan gå systematisk til værks og holde det forkromede overblik. På den måde får du også mulighed for at sætte dit eget personlige præg på projektet.

Du får bl.a. ansvar for følgende opgaver:
 

  • At skabe kontakt til, facilitere og motivere borgernes deltagelse i idræts- og foreningsaktiviteter.
  • At skabe kontakt til og arbejde tæt sammen med det almene idræts- og foreningsliv for at skabe inkluderende fællesskaber for borgere med funktionsnedsættelse.
  • At være brobygger mellem foreningerne og borgerne ved at sikre, at borgerne får den rette støtte til at kunne indgå i det almene idræts- og foreningsliv.
  • Du har ud over en stor borgerkontakt en lige så stor kontaktflade til det almene idræts- og foreningsliv, hvor du aktivt opsøger trænere og foreninger og bygger bro mellem deres tilbud og borgernes ønsker. Det er din opgave at ’klæde klubber og foreninger på’ til at inkludere målgruppen af borgere og løbende tilbyde sparring.
  • Dokumentere projektets indsatser og samlede viden om, hvad der virker.
  • Have overblik over tilbud og muligheder i det lokale idræts- og foreningsliv og matche borgerne med det rigtige tilbud. Som projektmedarbejder er det din opgave at "tage borgeren i hånden" helt fra den indledende dialog om motivation og interesse, at følge borgeren til aktiviteten de første gange og pro-aktivt følge op på borgerens forløb, både med borgeren og med den lokale træner.
  • Deltage i møder på bosteder og væresteder, hvor du sætter fokus på idrætsdeltagelse.

Din profil
  • Vi forventer, at du har en relevant idrætsfaglig uddannelse f.eks. en kandidat i idræt, fysioterapeut eller en anden relevant idrætsfaglig baggrund. Det er en fordel, at du har erfaring med at arbejde med idræts- og foreningslivet.
  • Du har gerne erfaring med at arbejde med borgere fra det specialiserede voksenområde, og du forstår vigtigheden af både pædagogisk støtte og en idrætsfaglig tilgang i arbejdet med borgernes inklusion i foreningslivet.
  • Du er dygtig til at skabe tillidsfulde relationer og kan kommunikere og samarbejde med både borgere, trænere, foreninger og andre relevante aktører. Du evner at bygge bro mellem mennesker med forskellige baggrunde.
  • Stillingen forudsætter, at du kan arbejde selvstændigt, struktureret og selv kan tage initiativ. Du skal selvstændigt kunne planlægge og koordinere aktiviteter, samtidig med at du kan motivere både borgere og foreninger til at deltage aktivt i projektet.
  • Du er en udadvendt, positiv og stærk formidler, der kan motivere borgerne til at deltage i idrætsaktiviteter og støtte dem gennem hele deres forløb. Du forstår, at idrætsdeltagelse for denne målgruppe kræver vedholdenhed og kontinuerlig støtte.
  • Arbejdet kræver, at du kan arbejde på forskellige tidspunkter, herunder eftermiddag og aften. Men du planlægger naturligvis selv din arbejdstid, så den passer med dine opgaver og stillingsbeskrivelse.

Vi tilbyder
  • Et meningsfyldt, vigtigt og givende job, hvor du gør en forskel for både borgere og foreningslivet.
  • Muligheden for at videreudvikle og præge et vigtigt projekt, der arbejder for at nedbryde barrierer og fremme inklusion.
  • En arbejdsplads, hvor kreativitet, samarbejde, dialog og arbejdsglæde vægtes højt
  • En bred samarbejdsflade med borgere, medarbejdere og ledere på socialområdet og foreningslivet i kommunen.
  • Direkte reference til socialchefen, hvilket sikrer en kort beslutningsproces uden lange godkendelsesforløb.
  • Høj fleksibilitet i hverdagen så længe opgaverne tillader det.

Hvis du er klar til at være med til at skabe sunde og aktive fællesskaber for alle, så send os din ansøgning hurtigst muligt og senest mandag den 4. november 2024!

Vi glæder os til at høre fra dig!

 
Tiltrædelse: 1. januar 2024
Forventet dato for samtaler: 14. november 2024
Stillingen aflønnes i henhold til gældende overenskomst.
Kontaktperson:
Socialchef Maja Gammelgaard
Mail: mkga@aabenraa.dk
Telefonnummer: 73 76 70 82


I Aabenraa Kommune har vi løbende brug for nye kolleger, der kan bidrage til kommunens fortsatte udvikling. 

Kommunens mission er, at vi sammen skaber Det Gode Liv.

Er du tilflytter, vil vi gerne, at du falder hurtigt og godt til. Derfor har vi en række tilbud til dig - og dem der eventuelt flytter med.


Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=ebb8ec1b)

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Aabenraa Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Aabenraa Kommune, Skelbækvej, 6200 Aabenraa

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 04-11-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6129409

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet