Aabenraa inviterer igen til populær Streetfood Festival

Foto: Mad & Kultur. Det var et tilløbsstykke, da Aabenraa sidste år holdt byens første gademadsfestival. Hele 10.000 sultne gæster fik fyldt maverne med mad fra alle verdenshjørner, og der var liv og leben i hele bymidten.
dato

Det var et tilløbsstykke, da Aabenraa sidste år holdt byens første gademadsfestival. Hele 10.000 sultne gæster fik fyldt maverne med mad fra alle verdenshjørner, og der var liv og leben i hele bymidten. I år kommer der både nye madkoncepter, mere livemusik og flere aktiviteter for børn, og der lyder en særlig opfordring til lokale aktører om at byde ind og blive en del af festivalen.

“Aabenraa er jo egentlig for lille til et sådant event,” siger Dorthe Hilbig fra ShopiCity Aabenraa. Men både byens borgere og oplandet viste sig at have stor appetit på streetfood, og dobbelt så mange gæster som forventet spiste sig igennem Aaberaa Streetfood Festival sidste år i april.

I år er festivalen skubbet lidt længere ind i foråret. Forventningen er, at sidste års succes, og lidt godt forårsvejr kan betyde endnu flere gæster. I weekenden 2.-4. maj forvandles. Nørreport- kvarteret i midtbyen til en levende oase af kulinariske oplevelser og kultur i en ramme af tipitelte, store oliventræer samt borde og bænke bygget af genbrugsmaterialer. Lørdag eftermiddag indtages scenen af Rasmus Nøhr.

Der kommer bogstavelig talt mere røg og damp end sidste år, da der ud over foodtrucks bliver sat store åbne grill op, hvor der både tilberedes østers og sliders over ild.


Det er streetfood- eksperterne Mad & Kultur, der arrangerer festivalen sammen med ShopiCity Aabenraa. Og ønsket er, at årets festival skal byde på endnu flere lokale oplevelser. Thor Andersen, medejer i Mad & Kultur siger:

“Vi skaber festivalen sammen med Aabenraa, og vil sammen med foreningsliv og erhvervsliv styrke byens kultur- og madscene. Derfor stiller vi også vores ekspertise til rådighed til alle lokale, der måtte gå med en mad-iværksætterdrøm eller har noget underholdning eller nogle aktiviteter, de vil byde ind med.”

At skabe lokalt engagement og liv i bymidten er også citychef Dorthe Hilbigs mission. Hun siger:

“Festivalen samler folk og skaber gode oplevelser. I dag er det ikke bare nok at have en gågade med butikker i. Folks forbrugsmønster har ændret sig markant de seneste år, og hvis du vil have en levende bymidte med butikker og restauranter, skal du skabe oplevelser. Det kan være en stor mundfuld for en forening som vores, og det er derfor vi har allieret os med Mad & Kultur, som er eksperter i streetfood festivaler. Så ved vi, at vi får en god oplevelse stablet på benene her i byen.”

Årets kulinariske byfest Aabenraa Streetfood Festival afholdes 2.-5. maj, torsdag kl. 16-20, fredag og lørdag kl. 11-20 samt søndag kl. 11-19.

Kilde: Mad & Kultur
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.