Carlsbergs videnskabelige arv
Carlsberg er ikke kun kendt for øl, men også for deres forskningslaboratorium, der har revolutioneret både ølproduktion og naturvidenskab. Fra rendyrkning af gær til udviklingen af pH-skalaen, har Carlsberg Laboratorium sat sit præg på videnskaben. Lederen af laboratoriet, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund vil præsentere deres arbejde med forædling af byg og humle og bæredygtige dyrkningsmetoder.
Innovative gærtyper og klimatolerante planterLaboratoriet forsker også i nye gærtyper, der kan bruges til alkoholfri øl uden at gå på kompromis med smagen. Desuden arbejder de med teknologi til at forbedre planters kvalitet og udbytte under skiftende klimaforhold, samt analyse af 2 mio. år gammelt DNA fra Nordgrønland for at forstå fortidens klimatilpasninger.
Smagsoplevelser og mere informationUnder foredraget vil deltagerne få serveret smagsprøver på fem forskellige øltyper, som vil blive gennemgået i takt med foredraget. Arrangementet varer en halv time længere end normalt, og foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Aabenraa Bibliotek, Haderslevvej 3, 6200 Aabenraa
Entré: 30 kr
Arrangør: Folkeuniversitetet i Aabenraa
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation her.
Følg nyhedsbrevet for bonusmateriale og kommende foredrag her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her