Nedlukninger fik aabenraaerne til at opdage hjemmets ekstra rum

Foto: Forårets havetrend.
Profilbillede
dato

Fokus på indretningen af udeområderne giver travlhed hos ILVA i Aabenraa, hvor salget af havemøbler og tilbehør er steget markant under corona. Ifølge ILVAs designchef er en ny havetendens kommet.

Det kan være svært at finde de positive sider ved nedlukningerne af butikslivet, hjemmearbejdsdage og aflyste ferier. Men for en stor gruppe aabenraaerne har de mange timer i hjemmet været en øjenåbner, både for havens potentiale som et ekstra rum og ikke mindst glæden ved at indrette det.

Det oplever de hos ILVA i Aabenraa, hvor salget af flere havemøbeltyper i 2020 steg mere end 42 procent i forhold til 2019.

"Vores kunder har været vildt gode til at udnytte de mange timer hjemme til at gøre mere ud af deres indretning af haven. Det har givet travlhed og mange spændende spørgsmål fra kunderne," siger Per Ellegaard, der er butikschef hos ILVA i Aabenraa.

Foruden havemøbler er salget af havetilbehør som eksempelvis hynder, krukker, parasoller, solcellelanterner- og lyskæder også steget mærkbart. Ifølge Per Ellegaard er det et udtryk for aabenraaernes stigende interesse for at indrette haven på lige fod med resten af hjemmet. Tilbehøret til haven er nemlig ofte det, der er med til at give haveindretningen en rød tråd. Dette ønske om at skabe et helhedsindtryk går igen i forårets nyeste havetendens.

Forbind inderum og uderum
Følger de haveglade aabenraaerne forårets og sommerens tendens for 2021, falder valget af udemøbler i stigende grad på sofaer og lænestole, der ved første øjekast ligner møbler, der lige så godt kunne stå i dagligstuen. Årsagen til den nye ”Living inside out” trend er ifølge Jane Høegh, der er designchef hos ILVA, særligt én ting.

– Vi kan godt lide at se vores hjem som én stor helhed. Derfor begynder flere i højere grad at benytte og indrette haven, terrassen og altanen som et ekstra rum i forlængelse af hjemmet. Samtidig ønsker vi en rød tråd mellem indretningen indenfor og udenfor. Det kommer blandt andet til udtryk i valget af havemøbler, der i stil såvel som komfort skal kunne fungere både inde og ude – også selvom der er tale om havemøbler, siger Jane Høegh.

Det nye fokus på at forbinde inderum og uderum går igen i de havemøbelserier, som ILVA lancerer i 2021. Flere designs udspringer nemlig direkte af møbler, man kender fra den klassiske indendørs boligindretning.

Eksperimenter med små rum
Vil man skabe den klare røde tråd mellem inde- og udehjemmet, kræver det ifølge Per Ellegaard og Jane Høegh ikke nødvendigvis, at man starter med hjemmets største og mest centrale rum.

"Det er altid en god ide at prøve sig lidt frem, når man vil skifte indretningsstil. Man kan for eksempel begynde med at indrette en lille krog, hvor man kan nyde dagens første solstråler og sin morgenkaffe. Det kræver bare et lille bord og en stol, men kan hurtigt udbygges med en plaid og nips, der i stil eller farve også ligner noget af det, du har indenfor. Hvis det virker, kan man stille og roligt udvide eller skabe flere nye rum, der for eksempel er opdelt af planter."

Kilde: Epicent.dk